Puolesta asiointi

Jämsän Terveyden asiakkaana voit antaa toiselle henkilölle valtuutuksen eli valtakirjan hoitaa puolestasi asiointia Jämsän Terveydessä.

Mikäli haluat antaa toiselle henkilölle valtakirjan puolesta asiointiin, toimi näin:
1. Tulosta, täytä ja allekirjoita alla oleva “Valtakirja puolesta asiointiin” -lomake ja tuo se Jämsän Terveyden toimipisteeseen. Voit myös tulla toimipisteeseen täyttämään lomakkeen.
2. Jämsän Terveyden toimipisteessä henkilöllisyytesi tarkastetaan. Valtakirjan saajan eli valtuutetun henkilön ei tarvitse olla läsnä valtakirjan teon yhteydessä, vaan hänen henkilöllisyytensä tarkastetaan aina asioinnin yhteydessä.
3. Mikäli et pysty toimittamaan valtakirjaa henkilökohtaisesti Jämsän Terveyden toimipisteeseen, myös valtakirjassa valtuutettu henkilö voi palauttaa valtakirjan puolestasi. Tällöin valtakirjalle tarvitaan kaksi täysi-ikäistä todistajaa, jotka varmentavat valtakirjan oikeaksi allekirjoituksellaan. Valtuutetun henkilön henkilöllisyys tarkastetaan valtakirjan palautuksen yhteydessä.

Valtakirja tallennetaan potilastietojärjestelmään. Kun haluat päättää valtakirjan voimassaolon, tulosta alla oleva ”Puolesta asioinnin valtakirjan peruutus” -lomake ja täytä se. Peruutuslomakkeen voi palauttaa postitse tai henkilökohtaisesti Jämsän Terveyden toimipisteeseen. Myös peruutuslomake tallennetaan potilastietojärjestelmään.

Mikäli sinut on valtuutettu asioimaan henkilön puolesta Jämsän Terveydessä, huomioi seuraavat asiat:

  • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi aina asioidessasi Jämsän Terveyden toimipisteessä.
  • Jos asioit puhelimitse, tunnistaminen tehdään soittamalla takaisin valtakirjassa annettuun valtuutetun numeroon. Varaudu kertomaan jokaisen puhelun yhteydessä nimesi, henkilötunnuksesi ja yhteystietosi.

Jos asiakas antaa toiselle henkilölle valtuutuksen koskien potilastietoja, valtuutettu täyttää erikseen Keski-Suomen hyvinvointialueen sivuilta löytyvän tietopyyntölomakkeen, minkä jälkeen tietopyyntö etenee normaalin prosessin mukaisesti.

Valtakirjan voi antaa täysi-ikäinen henkilö, joka on oikeustoimikelpoinen ja kykenevä ymmärtämään valtakirjan merkityksen. Jos henkilö ei täytä edellä mainittuja edellytyksiä eikä hänellä ole laillista edustajaa, kukaan ei voi antaa valtakirjaa hänen puolestaan.

Lisätietoja puolesta asioinnista saat Jämsän Terveyden toimipisteistä tai asiakaspalvelusta.

Valtakirja puolesta asiointiin

Puolesta asioinnin valtakirjan peruuttaminen