Koronanäytteenotto 3.11.2022 lähtien infektiovastaanoton tiloissa

Koronanäytteenotto päättyy drive‐in kontilla keskiviikkona 2.11.2022.

Sairaalan piha‐alueella alkaa ensi viikolla pihatien kunnostus, jonka vuoksi näytteenottokontti poistuu käytöstä.

Pihatien kunnostus vaikuttaa ensi viikosta lähtien myös infektiovastaanotolle kulkuun. Piha‐alueelle tulee opasteet. Kulku infektiovastaanotolle muuttuu arviolta kuukauden ajaksi. Alla kartta tulevasta kulkureitistä.

Koronanäytteenotto ‐testauskriteerit

Lievissä oireissa ei yleensä tarvita koronatestiä. Hakeudu testiin, jos työskentelet sosiaali‐ ja terveydenhuollon potilastyössä, olet raskaana tai kuulut vaikean koronavirustaudin riskiryhmään.
Toimi näin koronaviruksen aiheuttamaa infektiota epäiltäessä (tays.fi)

Koronanäytteitä otetaan jatkossa ajanvarauksella infektiovastaanoton tiloissa sairaalan 0. kerroksessa. Koronanäytteenottoon ei voi jatkossakaan tulla itse suoraan, vaan testi edellyttää lähetettä ja terveydenhuollon ammattilaisen tekemää ajanvarausta. Näytteenottohuone sijaitsee heti ulko‐ovelta tullessa vasemmalla. Saavuthan varatulle ajalle mahdollisimman lähellä varattua aikaa, koska odotustila sisätiloissa on rajallinen.

Ajanvaraus:
hoitajapuhelinpalvelu arkisin p. 020 630 6020 (8‐15.30, pe klo 15 asti),
ajan voi varata myös terveyssovelluksen kautta (ohje: Jämsän Terveys | Pihlajalinna‐terveyssovellus (jamsanterveys.fi)) Viikonloppuisin otetaan vain kiireellisiä näytteitä akuuttihoitajan vastaanotolla.

Johtava ylilääkäri Titta Frantsila

Kartta, koronanäytteenotto infektiovastaanoton tiloissa