Tiedote 15.4.21: Sähköinen ajanvaraus nyt käytössä koronarokotuksiin. Ajanvaraus avoinna kaikille 65 vuotta täyttäneille jämsäläisille

Aikuiset, joiden kotikunta on Jämsä, voivat jatkossa varata ajan sähköisesti koronarokotukseen. Saapuvien rokotteiden määrä tiedetään noin viikkoa etukäteen ja aikoja ajanvaraukseen avataan varattavaksi tässä aikataulussa ja THL:n ohjeistaman rokotusjärjestyksen mukaisesti. Sähköinen ajanvaraus on mahdollinen tehdä, jos kuuluu kulloinkin rokotusvuorossa olevaan ikä- tai riskiryhmään. Kuuluminen riskiryhmään tarkistetaan rokotuspaikalla.

Sähköinen ajanvaraus on mahdollista tehdä ensivaiheessa Jämsän liikuntahallin rokotuspaikalle. Kun uusi ajanvaraus -järjestelmä toimii, avataan sähköisen ajanvarauksen mahdollisuus myös muille terveysasemillemme. Toivomme palautetta ajanvarauksen toimivuudesta kuntalaisilta. Palautteen voi jättää esimerkiksi nettisivujemme palautelomakkeen kautta.

Sähköiseen ajanvaraukseen pääset tästä

Kansalaisen terveyspalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Ohje sähköiseen ajanvaraukseen löytyy täältä

Rokotusten puhelinajanvaraus

Puhelinajanvaraus on edelleen käytössä. Kaikki yli 65-vuotiaat voivat edelleen varata rokotusaikoja alla olevista numeroista. Huom. 65 vuotta täyttäneet lasketaan ryhmään iän, ei syntymävuoden mukaan.

Mikäli rokotusaikaa ei voida heti antaa, otamme asiakkaan yhteystiedot ylös ja soitamme ajan asiakkaalle.

Ajanvaraus (vain koronarokotusten ajanvarausta varten)
Jämsä ja Koskenpää p. 040 7560 744 (arkisin klo 9-15)
Kuorevesi ja Länkipohja p. 040 8461 218 (ma-to 9-15, pe 9-14)

Rokotusajan voi varata myös Pihlajalinna terveyssovelluksen kautta. Lue lisää terveyssovelluksesta

20.4.21 alkaen Jämsässä rokotuspaikkana on Jämsän liikuntahalli (entinen lukio, Keskuskatu 16), katso kartta rokotuspaikalle tästä. Kartan löydät myös tämän tiedotteen lopusta.

Yli 65-vuotiaiden lisäksi rokotuksia annetaan myös alle 65-vuotiaille vakavalle koronavirustaudille altistavien sairauksien vuoksi riskiryhmään kuuluville, (riskiryhmä 1 ja riskiryhmä 2 edeten vanhemmista nuorempiin). Riskiryhmät löydät täältä

Ohjeita rokotukseen tulevalle löydät täältä

Mitä rokotteita on käytössä?

65 vuotta täyttäneet saavat joko AstraZenecan rokotteen, BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotteen tai Modernan Covid-19 -rokotteen. Rokotettava ei voi itse valita rokotettaan, vaan THL ohjeistaa miten rokotteita voidaan antaa. AstraZenecan koronavirusrokotetta ei anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet aivolaskimotukoksen eli sinustromboosin tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT).

Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.

Rokotuskattavuus Jämsässä

Koronarokotuksen on saanut 5385 (27 %) kaikista jämsäläistä 14.4.21 mennessä. Koko Suomessa ja Pirkanmaalla rokotuksen on saanut 21 % väestöstä.

Yli 80 -vuotiaiden ja 75-79 v ikäryhmän rokotuskattavuus on Jämsässä erinomainen lähes 90 %. Yli 70 -vuotiaista rokotuksen on tällä hetkellä saanut yli 70 %, rokotuksiin on varattuna aikoja vielä kuluvalla ja tulevalla viikolla.

Tehosterokotukset yhden rokoteannoksen aiemmin saaneilla ovat myös käynnissä terveysasemilla ja asumispalveluyksiköissä.

Titta Frantila
Johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

Sisko Tiirinen
Palvelujohtaja
Jämsän Terveys

Joukkorokotus130421