Tiedote 27.4.21: Koronarokotuksen ajanvaraus avoinna nyt kaikille 60 vuotta täyttäneille jämsäläisille

Sähköinen ajanvaraus avoinna edelleen myös kaikille 16-69 vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

Koronarokotukset ovat edenneet ikääntyneiden ja riskiryhmien rinnalla nyt koko väestön rokotuksiin. 19.4.2021 voimaan tulleen Valtioneuvoston asetuksen mukaisesti muu väestö rokotetaan ikäryhmittäin vanhimmasta ikäryhmästä alkaen siten, että ensin rokotetaan 60-69-vuotiaat, sitten 50-59-vuotiaat, sitten 40-49-vuotiaat, sitten 30-39-vuotiaat ja lopuksi 16-29-vuotiaat.

Sähköinen ajanvaraus koronarokotuksiin Jämsän liikuntahallin rokotuspisteelle on avoinna nyt kaikille 60 vuotta täyttäneille jämsäläisille. 16 vuotta täyttäneet riskiryhmiin kuuluvat voivat edelleen varata rokotusaikoja.

Sähköiseen ajanvaraukseen pääset tästä. Ohje sähköiseen ajanvaraukseen löytyy täältä

Mikäli ajanvaraus ei sähköisesti onnistu, pyydämme olemaan yhteydessä alla oleviin numeroihin.

Riskiryhmien (16-69 v) rokotukset
Riskiryhmään kuulumisen voit tarkistaa tästä linkistä. Riskiryhmän 2 alaikäraja on laskenut 16 vuoteen.

Rokotusten puhelinajanvaraus

Puhelinajanvaraus on edelleen käytössä. Kaikki yli 60-vuotiaat jämsäläiset ja tätä nuoremmat riskiryhmiin kuuluvat voivat edelleen varata rokotusaikoja alla olevista numeroista. Mikäli rokotusaikaa ei voida heti antaa, otamme asiakkaan yhteystiedot ylös ja soitamme ajan asiakkaalle. Saapuvien rokotteiden määrä tiedetään etukäteen noin viikko kerrallaan, ja aikoja varataan tämän mukaisesti.

Ajanvaraus ja rokotusneuvonta (vain koronarokotuksia varten)
Jämsä ja Koskenpää p. 040 7560 744 (arkisin klo 9-15)
Kuorevesi ja Länkipohja p. 040 8461 218 (ma-to 9-15, pe 9-14)

Mitä rokotteita on käytössä?

Alle 65-vuotiaalle aloitetaan uusia rokotussarjoja vain mRNA-rokotteilla (Pfizerin Comirnaty tai Modernan rokote). Alle 65-vuotiaalle, joka on ehtinyt saada ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan rokotteella, annetaan toinen rokoteannos mRNA-rokotteella. Alle 65-vuotias ei voi halutessaan valita AstraZenecan rokotetta.

65 v. täyttäneelle ja sitä vanhemmalle voidaan käyttää kaikkia käytössä olevia koronarokotteita. Uusien rokotussarjojen suhteen 65 v. täyttänyt voi viikosta 18 eteenpäin itse valita, haluaako hän AstraZenecan rokotteen vai mRNA-rokotteen. Toinen rokotusannos annetaan 65 vuotta täyttäneelle samaa rokotetta kuin ensimmäisellä kerralla. Tästä poiketaan vain, jos ensimmäisestä annoksesta on tullut vakava allerginen reaktio.

Modernan koronarokotetta käytetään 18 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmalle ja BioNTech-Pfizerin Comirnaty – rokotetta 16 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmalle. Comirnaty -rokote on ainoa käytössä oleva koronarokote, jota voidaan käyttää 16–18 –vuotiaiden rokotuksiin.

Titta Frantsila
Johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

Sisko Tiirinen
Palvelujohtaja
Jämsän Terveys

Koronarokotukset muokattava versio 270421

THL järjestää kansalaisille avoimen yleisötilaisuuden koronarokotuksista torstaina 29.4. kello 17.30–18.30. Verkossa järjestettävässä tilaisuudessa THL:n asiantuntijat vastaavat yleisön ennakkoon lähettämiin kysymyksiin.
Kysy koronarokotuksista! THL:n asiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin