Seuraava osa Jämsän Terveyden sosiaali- ja terveyspalveluista liittyy Keski-Suomen hyvinvointialueen palveluihin 1.8.2024

Tiedote 22.5.2024

Elokuun alussa perhepalvelukeskuksen palvelut, mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä perusterveydenhuollon kuntoutuksen palvelut liittyvät osaksi Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluja.

Jämsäläisten palvelut jatkuvat 1.8. jälkeenkin pääosin entiseen tapaan tutuissa toimipisteissä ja tuttujen ammattilaisten voimin, ja palveluihin hakeudutaan pääosin kuten ennenkin.

1.8.2024 alkaen hyvinvointialueeseen liittyvien palveluiden käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta peritään 18 vuotta täyttäneiltä 56,70 euroa, mikäli asiakas on ilman hyväksyttävää syytä jättänyt saapumatta varatulle vastaanotolle tai asianomaiseen yksikköön, eikä asiakas tai hänen edustajansa ole ennalta peruuttanut vastaanottoaikaa tai palvelua. Opiskeluterveydenhuollon osalta koskettaa vain sairaanhoidollisia käyntejä. Lisätietoa hyvinvointialueen verkkosivuilta: Terveyspalvelujen asiakasmaksut (hyvaks.fi)

Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalveluiden puhelinnumero muuttuu 10.6.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen ensilinja palvelee maanantaista 10.6. alkaen yli 18-vuotiaita jämsäläisiä numerossa 014 336 5640 maanantaista torstaihin kello 8–14 ja perjantaisin kello 8–13. Jämsässä aikaisemmin käytössä ollut ensilinjan numero poistuu käytöstä. Ensilinja toimii takaisinsoittoperiaatteella. Hoitoon hakeudutaan soittamalla ensilinjaan. Torstaista 1.8. alkaen, mielenterveys- ja päihdepalvelujen liittyessä osaksi hyvinvointialueen palveluja, ensilinjan palveluajat laajenevat palvelemaan maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15.

Päivätoiminta Kotisatama palvelee jatkossakin osoitteessa Saksalankatu 1 maanantaista torstaihin kello 8.15–15.45 ja perjantaisin klo 8.15–14.00.

Fysioterapian puhelinnumero muuttuu 1.8.

Fysioterapian eteläisen alueen keskitetty palvelunumero 014 269 0519 palvelee jämsäläisiä 1.8. alkaen arkisin kello 8–15. Jämsässä aikaisemmin käytössä ollut fysioterapian ajanvarausnumero poistuu käytöstä.

Fysioterapian palvelunumeron kautta hoituvat hoidon tarpeen arvioinnin lisäksi myös fysioterapia-aikojen peruutukset ja siirrot. Palvelunumero toimii takaisinsoitolla, eli palvelunumeroon soittaessasi jätät soittopyynnön ja sinulle soitetaan takaisin saman päivän aikana. Jämsäläiset voivat 1.8. alkaen hakeutua fysioterapeutille myös sähköisten asiointikanaviemme kautta. Tutustu sähköisiin asiointimahdollisuuksiin tarkemmin hyvinvointialueen Asioi sähköisesti -sivulla (hyvaks.fi).

Jämsän apuvälinepalveluun ei tässä yhteydessä tule muutoksia. Apuvälinepalvelun puhelinpalvelu toimii arkisin kello 9–13 numerossa 040 845 2823. Apuvälineitä voi lainata ja palauttaa Jämsän terveysaseman apuvälinepalvelupisteessä osoitteessa Sairaalantie 11 42100 Jämsä. Apuvälinepalvelupiste on auki arkisin kello 9–13.

Toisen asteen opiskeluterveydenhuoltoon 1.8. alkaen yhteys myös keskitetyn puhelinpalvelun kautta

Elokuussa osaksi hyvinvointialuetta liittyviä perhepalvelukeskuksen palveluja ovat neuvolat, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, neuvolan perhetyö, perheneuvola ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut. Palvelut jatkuvat elokuussa pääosin tuttuun tapaan.

Toisen asteen opiskelijoiden opiskeluterveydenhuoltoon saa 1.8. alkaen yhteyden myös uuden yhteydenottokanavan kautta: puhelimitse voi ottaa yhteyttä myös opiskeluterveydenhuollon keskitetyn puhelinpalvelun kautta. Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista torstaihin klo 8–16 ja perjantaisin klo 8–13 numerossa 014 266 2260. Aiemmat puhelinnumerot ja muut yhteydenottotavat pysyvät entisellään.

Palvelut jatkuvat syksyllä tutulla mallillaan

Tuleva muutos on kolmas vaihe Jämsän sosiaali- ja terveyspalveluiden liittymisestä osaksi Keski-Suomen hyvinvointialueen palveluita. Ensimmäisessä vaiheessa vuodenvaihteessa liittyivät suun terveydenhuolto ja dialyysipalvelut ja toisessa vaiheessa huhtikuussa vanhuspalveluista tuli osa hyvinvointialueen palveluja. Loput Jämsän Terveys Oy:n tuottamista sosiaali- ja terveyspalveluista siirtyy hyvinvointialueen palveluiksi sopimuskauden päättyessä 31.8.2025.

Jämsän alueen kaikista sosiaali- ja terveyspalveluista on aiemmin vastannut Jämsän Terveys Oy, josta muuttavien palveluiden henkilöstö siirtyy hyvinvointialueen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Elokuussa Jämsän Terveys Oy:ltä siirtyy hyvinvointialueen palvelukseen noin 60 ammattilaista.

Uudistusta on valmisteltu hyvässä yhteistyössä Jämsän Terveys Oy:n ja Jämsän kaupungin kanssa.