Tiedote 18.2.21: Koronarokotukset jatkuvat yli 80-vuotiaiden ja pian myös alle 70-vuotiaiden riskiryhmien rokotuksilla

Rokotukset etenevät THL:n ohjeistamassa järjestyksessä ja sitä mukaa kun eri ikäryhmille tarkoitettuja rokotteita saadaan. Rokotteita saapuu pieniä eriä viikoittain.

Yli 80-vuotiaiden rokotukset jatkuvat tulevilla viikoilla terveysasemilla Jämsässä, Kuorevedellä, Koskenpäällä ja Länkipohjassa sekä Jämsänkosken päiväkeskuksella. Ajanvarauspuhelin yli 80-vuotiaille on avattu. Omainen tai ystävä voi olla avuksi ajanvarauksessa. Myös sote-ammattilaiset auttavat niitä, jotka eivät itse kykene varaamaan rokotusaikaa.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmien rokotukset ovat vähitellen käynnistymässä
Alle 70-vuotiaille tarkoitettua Astra Zenecan rokotetta olemme saamassa pieniä eriä lähiaikoina. THL on määritellyt, missä järjestyksessä koronavirusrokotteita tarjotaan alle 70-vuotiaille riskiryhmille. THL:n asettamiin riskiryhmiin voi tutustua Vakavalle koronavirustaudille alttiiden rokotusjärjestys -sivulta.

Ensivaiheessa rokotetaan riskiryhmää yksi, eli elinsiirron tai kantasolusiirron saaneita, aktiivisessa hoidossa olevaa syöpätautia sairastavia, vaikeaa puolustusjärjestelmän häiriötä sairastavia, vaikeaa keuhko- tai munuaissairautta sairastavia, lääkehoitoista tyypin 2 diabetesta ja Downin syndroomaa sairastavia aikuisia.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella riskiryhmän 1 rokotukset alkavat 65-69 -vuotiaiden rokotuksista. Rokote-erien ollessa alkuun pieniä poliklinikan ja terveysasemien hoitajat ovat puhelimitse yhteydessä asiakkaisiin ja varaavat riskiryhmille aikoja. Kun rokotteita saadaan isompia määriä, avataan ajanvarauspuhelin näiden riskiryhmien rokotuksille niin, että asiakas voi varata ajan myös itse.

Muiden ryhmien rokotukset
Iän ja perussairauksien vuoksi riskiryhmiin kuuluvia on Jämsässä lähes 9000, joten kaikkien rokottamiseen kuluu vielä aikaa. Muun aikuisväestön rokotukset alkavat keväällä riskiryhmien rokotusten jälkeen. Käyttöön on tulossa sähköinen ajanvaraus, josta tiedotamme aikanaan erikseen.

Rokotuksia tullaan järjestämään myös iltaisin ja viikonloppuisin, jotta rokotukset tapahtuvat mahdollisimman nopeasti saapuvien rokotemäärien tahdissa. Kaikki rokotuksen haluavat tulevat rokotteen varmasti saamaan rokotusjärjestyksen mukaan vuorollaan ja sitä mukaa kun rokotteita on saatavilla.

Koronarokotusajanvarausnumerot on tarkoitettu vain koronarokotusten ajanvarausta varten, ja aina rokotusvuorossa olevalle ikä/riskiryhmälle kerrallaan. Myös Pihlajalinna terveyssovelluksen kautta voi varata rokotusajan sitä mukaa, kun kunkin riskiryhmän rokotukset etenevät.

Jämsä ja Koskenpää 040 7560 744 (arkisin klo 9-15)

Kuorevesi ja Länkipohja 040 8461 218 (ma-to 9-15, pe 9-14)

Tiedotamme viikoittain rokotusten etenemisestä. Tietoa löytyy myös jamsanterveys.fi sivulta ajankohtaisista -osiosta.

Jämsän Terveys
Titta Frantsila, johtava ylilääkäri
Sisko Tiirinen, palvelujohtaja

Jämsän kaupunki
Unto Palonen, hallintoylilääkäri

OHJEITA ROKOTUKSEEN TULEVALLE
Noudatathan seuraavia ohjeita tullessasi koronarokotukseen:
• Tule rokotukseen vain terveenä.
• Saavu paikalle tarkasti annettuna aikana, jotta tilat eivät ruuhkaudu. Koronarokotuksia annetaan vain ajan saaneille asiakkaille.
• Ota mukaan henkilöllisyystodistus/Kela-kortti, ja ota se esille ennen omaa vuoroasi.
• Pukeudu siten, että saat olkavartesi paljastettua helposti.
• Käytä kasvomaskia.
• Desinfioi kädet saapuessasi ja poistuessasi.
• Säilytä turvaväli (2 metriä) muihin odottaessasi.
• Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua.
• Jää aulaan istumaan 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen. Tämän jälkeen voit poistua, eikä poistumisesta tarvitse ilmoittaa henkilökunnalle.

Käytössä olevat koronarokotteet vaativat tehokkaan suojan aikaansaamiseksi vielä toisen rokoteannoksen.

Seuraava rokotusaika annetaan valmiiksi 12 viikon päähän.

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Pihlajalinna JämsänTerveys koronarokotus 180221