Tiedote 2.3.21: Koronarokotukset jatkuvat yli 80-vuotiaiden ikäihmisten ja alle 70-vuotiaiden riskiryhmien rokotuksilla

Rokotukset etenevät THL:n ohjeistamassa järjestyksessä ja sitä mukaa kun eri ikäryhmille tarkoitettuja rokotteita saadaan. Rokotteet saapuvat edelleen pienissä erissä viikoittain.

Mitä rokotteita on käytössä?
Yli 70–vuotiaat saavat BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotteen tai Moderna Covid-19 -rokotteen. AstraZenecan Covid-19 -rokotetta annetaan THL:n ohjeen mukaisesti 18–69-vuotiaille, mutta ei yli 70–vuotiaille. Tämän vuoksi alle 70-vuotiaiden riskiryhmiä rokotetaan samanaikaisesti ikääntyneiden rokotusten kanssa.

Rokotusvuorossa olevat ryhmät:

1. Ikääntyneiden (yli 80-vuotiaat) rokotukset
Tällä hetkellä rokotetaan yli 80-vuotiaita ikäihmisiä. Rokotukset ovat edenneet kaikilla terveysasemilla ja kotihoidossa suunnitellusti. Rokotukset jatkuvat viikot 9-10. Rokotus annetaan myös samassa taloudessa yli 80-vuotiaan kanssa asuvalle yli 70-vuotiaalle henkilölle tai omaishoitajalle, jolla on omaishoidontuen päätös.

Ajanvaraus (vain koronarokotusten ajanvarausta varten)

Jämsä ja Koskenpää p. 040 7560 744 (arkisin klo 9-15)
Kuorevesi ja Länkipohja p. 040 8461 218 (ma-to 9-15, pe 9-14)

Kun yli 80 -vuotiaat on rokotettu, jatkuvat ikäihmisten rokotukset ikäryhmässä 75-79-vuotiaat ja tämän jälkeen 70-74-vuotiaiden ikäryhmässä. Ajanvaraus seuraavalle ikäryhmälle käynnistyy arviolta viikolla 10.

2. Alle 70-vuotiaiden riskiryhmien rokotukset

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmien rokotukset käynnistyivät 26.2.21. AstraZenecan rokotteita saadaan toistaiseksi vain pieniä määriä. Ensivaiheessa terveysasemien hoitajat ovat varanneet riskiryhmiin kuuluville aikoja.

THL on määritellyt, missä järjestyksessä koronavirusrokotteita tarjotaan alle 70-vuotiaille riskiryhmille. Riskiryhmiin voi tutustua Vakavalle koronavirustaudille alttiiden rokotusjärjestys -sivulta.

Ensivaiheessa rokotetaan niitä henkilöitä, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:
1. Elinsiirto tai kantasolusiirto
2. Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
3. Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
4. Vaikea krooninen munuaissairaus
5. Vaikea krooninen keuhkosairaus
6. Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
7. Downin oireyhtymä (aikuiset)

Riskiryhmien rokotukset etenevät myös ikäryhmittäin.

Ne 65-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, voivat varata ajan numerosta 040 1447 281 alkaen keskiviikkona 3.3.21 (klo 9-15).

Kuulunko vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavan sairauden vuoksi rokotettaviin? Löydät riskiryhmät täältä

Myös Pihlajalinna terveyssovelluksen kautta voi varata rokotusajan sitä mukaa, kun kunkin riskiryhmän rokotukset etenevät. Lue lisää terveyssovelluksesta

Ohjeita rokotukseen tulevalle löydät täältä

Tiedotamme viikoittain rokotusten etenemisestä. Tietoa löytyy myös jamsanterveys.fi sivulta ajankohtaisista -osiosta.

Titta Frantsila
johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

Sisko Tiirinen
palvelujohtaja
Jämsän Terveys

Pihlajalinna JämsänTerveys koronarokotus 020321