Tiedote 13.4.21: Koronarokotuksen ajanvaraus avoinna kaikille 65 vuotta täyttäneille. Rokotukset alkavat 20.4.21 Jämsän liikuntahallilla

Koronarokotuksen on saanut 5000 (25 %) jämsäläistä 12.4.21 mennessä.

Rokotusvuorossa ovat nyt kaikki 65 vuotta täyttäneet. Rokotteen ovat saaneet lähes kaikki sairauksien vuoksi riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat tässä ikäryhmässä. Huom. 65 vuotta täyttäneet lasketaan ryhmään iän, ei syntymävuoden mukaan.

Tehosterokotukset yhden rokoteannoksen aiemmin saaneilla ovat myös käynnissä.

Mitä rokotteita on käytössä?

65 vuotta täyttäneet saavat joko AstraZenecan rokotteen, BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotteen tai Modernan Covid-19 -rokotteen. Rokotettava ei voi itse valita rokotettaan, vaan THL ohjeistaa miten rokotteita voidaan antaa.

AstraZenecan koronavirusrokotetta ei anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet aivolaskimotukoksen eli sinustromboosin tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT).

Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.

Rokotusten ajanvaraus

Kaikki yli 65-vuotiaat voivat nyt varata rokotusaikoja alla olevista numeroista. Mikäli rokotusaikaa ei voida heti antaa, otamme asiakkaan yhteystiedot ylös ja soitamme ajan asiakkaalle.

Ajanvaraus (vain koronarokotusten ajanvarausta varten)
Jämsä ja Koskenpää p. 040 7560 744 (arkisin klo 9-15)
Kuorevesi ja Länkipohja p. 040 8461 218 (ma-to 9-15, pe 9-14)

Rokotusajan voi varata myös Pihlajalinna terveyssovelluksen kautta. Lue lisää terveyssovelluksesta

Sähköinen ajanvaraus saadaan käyttöön lähipäivinä. Tiedotamme ja ohjeistamme tästä vielä erikseen. Ohjeita rokotukseen tulevalle löydät täältä

Joukkorokotuspiste 20.4.21 alkaen Jämsän liikuntahallilla

Rokotuksia annetaan tiistaista 20.4.21 lähtien Jämsässä liikuntahallin (entinen lukio, Keskuskatu 16) joukkorokotuspisteellä. Rokotuksia annetaan myös Kuoreveden, Länkipohjan ja Koskenpään terveysasemilla ja tehosterokotuksia asumispalveluyksiköissä.

Titta Frantsila
Johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

Sisko Tiirinen
Palvelujohtaja
Jämsän Terveys

Koronarokotukset muokattava versio 120421