Tiedote 29.7.21: Ensimmäisen koronarokotuksen voi saada myös ilman ajanvarausta – Jämsän liikuntahallin rokotuspisteellä walk-in rokotuspäivä torstaina 5.8. klo 12–17

Torstaina 5.8. liikuntahallin rokotuspaikalla annetaan samanaikaisesti rokotuksia ajanvarauksella ja ilman ajanvarausta (walk in -rokotus). Henkilökunta opastaa oikealle rokotuspisteelle saapuessa. Rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta klo 12–17.

Walk in -rokotukset on tarkoitettu yli 16-vuotiaille ensimmäistä koronarokotettaan ottaville jämsäläisille. Walk in -linjalla ei toistaiseksi anneta tehosterokotteita. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai Kela-kortti).

Edelleen suosittelemme ensisijaisesti varaamaan ajan, jotta vuoroaan ei tarvitse odottaa. Rokotusaikoja on tällä hetkellä hyvin tarjolla, ja niitä voi tällä hetkellä varata viikoille 31–32. Koronarokotusten ajanvaraus on avoinna kaikille 16 vuotta täyttäneille jämsäläisille sähköisesti tai puhelimitse.

12–15-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten ja nuorten koronarokotukset ovat myös käynnissä. Niihin ajanvaraus on toistaiseksi mahdollista vain puhelimitse.

Sähköiseen ajanvaraukseen pääset tästä. Ohje sähköiseen ajanvaraukseen löytyy täältä.

Koronarokotusneuvonta ja ajanvaraus:
Jämsä ja Koskenpää p. 040 7560 744 (arkisin klo 9–15)
Kuorevesi ja Länkipohja p. 040 8461 218 (ma–to 9–15, pe 9–14)

Myös Pihlajalinna Terveyssovelluksen kautta voi edelleen olla yhteydessä erilaisissa rokotukseen liittyvissä kysymyksissä. Lue lisää terveyssovelluksesta täältä.

Jämsässä ensimmäisen koronarokotteen on saanut 13 671 henkilöä (68 % koko väestöstä), molemmat rokotteet saaneita on 7374 (37 %).

Tehosterokotuksista
THL on linjannut, että alueellisen rokotustilanteen mukaan annosväliä on mahdollista aikaistaa, mutta ei alle 8 viikkoon. Suositeltu annosväli on edelleen 12 viikkoa ja tehosterokotusaika annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä automaattisesti 12 viikon päähän. Tämä on hyvä huomioida jo rokotusaikaa varatessa. Tehosterokote annetaan samassa paikassa kuin ensimmäinen rokote. On erittäin tärkeää ottaa molemmat rokotteet. Toinen rokoteannos vahvistaa elimistön kykyä suojautua erityisesti virusmuunnoksia vastaan. Tehosterokotuksen ajan voi siirtää pakottavasta syystä. Mikäli rokoteajat eivät jatkossa täyty ensimmäisiin rokotuksiin, tullaan THL:n linjauksen mukaan tarjoamaan tehosterokotteita Jämsässä aikaistetusti 8 viikon välillä.

Titta Frantsila
Johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

Sisko Tiirinen
Palvelujohtaja
Jämsän Terveys